Foto: DELFI
Memorandu par atbalstu premjera amata kandidāta Valda Dombrovska neatliekamo darbu izpildei līdz ceturtdienas pusdienlaikam parakstījis 61 no 64 topošās koalīcijas deputātiem, divi no viņiem – Andis Kāposts (ZZS) un Andris Bērziņš (ZZS) -dokumentam pievienojuši savas piezīmes, norādot uz tā nepilnīgumu.
Kā portālu "Delfi" informēja partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, patlaban par memoranda izpildi vēl nav parakstījušies topošās koalīcijas deputāti - Dzintars Rasnačs (TB/LNNK), Viktors Ščerbatihs (ZZS), kā arī neatkarīgais deputāts Leopolds Ozoliņš, taču Rasnačs un Ščerbatihs to nav varējuši izdarīt, jo patlaban neatrodas Latvijā.

Zaķis pauda pārliecību, ka beigās memorandu parakstīs visi jaunās koalīcijas deputāti - kopumā 64 cilvēki.

Deputāts Andris Bērziņš (ZZS) portālam "Delfi" skaidroja, ka parakstījies par valdības apņemšanos izpildi, taču vēlējies paturēt "durvis vaļā iespējai", ka jautājums par "sociālo bloku" vēl būtu pārskatāms. Bērziņš pauda viedokli, ka vēl varētu pārskatīt jautājumu par pensiju "iesaldēšanu" šogad, bezdarbnieku pabalstu piešķiršanas laika pagarināšanu, kā arī māmiņu algu saglabāšanu, tādēļ viņš dokumenta tekstam ar roku pierakstījis - "dokuments nepilnīgs".

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz šaubām par deputātu tiesībām parakstīt šādas apņemšanās, JL uzstāja, ka visiem jaunās koalīcijas deputātiem ar parakstiem jāapliecina, ka Saeimā atbalstīs virkni nepopulāru lēmumu pieņemšanu, kas nepieciešami, lai glābtu valsti no bankrota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!