Foto: Valsts kanceleja
Koalīcijas partneri vienojušies par jaunas Ilgtspējīgas attīstības komisijas izveidi Saeimā, un tās vadību varētu uzticēt ekspremjeram Valdim Dombrovskim (V), otrdien raksta "Diena".

Laikraksts atgādina, ka sākotnēji bija paredzēts, ka bijušais valdības vadītājs vadīs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju, ja viņa partijas biedrs un pašreizējais šīs komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs kļūtu par finanšu ministru.

Taču finanšu ministra maiņa nenotika, un līdz ar to Dombrovskis pagaidām pilda ierindas deputāta pienākumus, iztiekot arī bez piemaksas par kādas komisijas vadīšanu.

Jaunveidojamās komisijas tēmu loks plānots ļoti plašs.

Premjere Laimdota Straujuma (V) žurnālistiem pirmdien pavēstīja, ka tās skatāmo jautājumu lokā paredzēts iekļaut demogrāfiju, imigrāciju, reemigrāciju, ienākumu nevienlīdzību, sociālo iekļaušanos, nākotnes reģionālo politiku, ilgtspējīgu attīstību, jauno ekonomiku, bioekonomiku un citas tēmas.

Līdz ar jaunās komisijas izveidi plānots likvidēt Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisiju.

Likvidējamo apakškomisiju līdz šim vadīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Raimonds Vējonis, kurš tagad ieņem aizsardzības ministra krēslu.

Koalīcijas partneri vakar arī vienojušies, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā palielināms deputātu skaits, jo tajā tiekot saņemts ļoti daudz iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!