Foto: stock.xchng

Pirms lemt par abonentmaksas ieviešanu sabiedriskajai televīzijai un radio, būtu jāuzzina vai ideju atbalsta sabiedrība, trešdien intervijā LNT raidījumam ”900 sekundes” sacīja premjers Valdis Dombrovskis, šauboties par ieceres atbalstāmību.

Ir jānoskaidro, vai iecerei par maksu ir sabiedrības un politiskais atbalsts, sacīja Dombrovskis, atgādinot, ka iepriekš politiķi ieceri ir noraidījuši. ”Es būtu piesardzīgs, manā laikā [kamēr Dombrovskis ir premjers] šis jautājums jau vienreiz ir virzīts, toreiz mēs to neatbalstījām,” atgādināja premjers.

Viņš arī pagaidām skaidri neizteicās par izskanējušo ideju, ka gada maksa par sabiedriskajiem medijiem varētu būt 50 eiro (apmēram 35 lati). ”Vispirms konceptuāli jāizdiskutē vai mēs gribam ieviest šādu radio un televīzijas skatīšanās nodevu,” mudināja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) puses izskanējusi ideja, ka abonentmaksa par sabiedriskajiem medijiem uz mājsaimniecību gadā varētu būt 50 eiro (35 lati).

Kopumā ir izveidotas 15 darba grupas, kuras strādā paralēli un kuru darbību koordinē projektu vadītāji, konkursa kārtībā izraudzītie Zane Čulkstēna un Gints Miķelsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!