Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis aicina Zatlera Reformu partiju (ZRP) pēc iespējas ātrāk atgriezties pie sarunām ar "Vienotību" un nacionālo apvienību, lai nekavējoties uzsāktu darbu pie reformu īstenošanā, portālu "Delfi" informēja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.

" "Vienotība" šodien izteica ZRP piedāvājumu nākamajā valdībā uzņemties atbildību par jomām, kurās ir ZRP reformu piedāvājumi," paziņojumā atgādina premjers. "Šīsdienas diskusija starp partijām bija demokrātiska un apliecināja visu partiju vēlmi strādāt pie nepieciešamo reformu īstenošanas. Pirmdien parakstītajā partiju vienošanās dokumentā ir skaidri definētas reformas, kuras šī valdība vēlas īstenot, un, to parakstot, visas partijas ir uzņēmušās saistības pie tā strādāt," teikts paziņojumā.

Dombrovskis uzskatot, ka Latvijai ir vajadzīga rīcībspējīga valdība pēc iespējas ātrāk gan, lai nekavējoties uzsāktu darbu pie šo reformu īstenošanas, gan strādātu pie 2012. gada budžeta sagatavošanas un citiem uzdevumiem, nodrošinot nepieciešamos priekšnoteikumus ilgtspējīgai un stabilai izaugsmei. "11. Saeimas vēlēšanu rezultāti sniedz iespēju Latvijā izveidot tiesiskuma un reformu koalīciju, un Dombrovskis ir pārliecināts, ka šī iespēja ir jāizmanto, izveidojot stabilu valdību un koalīciju parlamentā, kas spēj mērķtiecīgi strādāt pie šiem uzdevumiem līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām," teikts paziņojumā. Tādēļ Dombrovskis aicina ZRP pēc iespējas ātrāk atgriezties pie sarunām ar Vienotību un nacionālo apvienību VL-TB/LNNK.

Jau vēstīts, ka ZRP, uzskatot, ka "Vienotība" un Nacionālā Apvienība topošajā valdības deklarācijā ir gatavi parakstīt vienošanās par ZRP rosināto reformu īstenošanu bez patiesa nodoma tās īstenot, nolēmusi līdz piektdienai ieturēt pauzi.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā, vairāk nekā trīs nedēļas pēc ārkārtas 11. Saeimas vēlēšanām, ZRP, "Vienotība" un Nacionālā apvienība "VL-TB/LNNK" parakstīja reformu un tiesiskuma koalīcijas vienošanos, apņemoties veidot nākamo valdību.

Divi no Saeimā ievēlētājiem spēkiem - "Saskaņas centrs" un Zaļo un Zemnieku savienība" - netiek aicināti koalīcijā. Ja Valsts prezidents akceptēs partiju vienošanos un nominēs premjera amatam "Vienotības" pārstāvi Valdi Dombrovski (V), šie spēki paliks opozīcijā.

Nacionālās apvienības pārstāvji vienošanās tekstam pievienoja "izpratnes skaidrojuma dokumentu", kurā skaidrota apvienības atšķirīgā izpratne par atsevišķiem vienošanās punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!