Foto: DELFI

Demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V) atkārtoti ir atcēlis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka lēmumu no amata atbrīvot savu vietnieci Jutu Strīķi, pēc valdības sēdes žurnālistiem atklāja Dombrovskis.

KNAB neesot iesniedzis nekādus jaunus argumentus, kas ļautu domāt, ka Strīķe no amata atbrīvota pamatoti.

Dombrovskis minēja, ka arī šoreiz Valsts kancelejas juristi neesot atraduši pamatojumu, lai Strīķi varētu atbrīvot no amata. Savukārt atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai tagad nebūtu pamats vērtēt paša Streļčenoka atbrīvošanu no amata, premjers minēja, ka šie jautājumi jau būs jāskata nākamajam premjeram.

KNAB informēja portālu "Delfi", ka nevar komentēt publiski izskanējušo informāciju par Ministru prezidenta atkārtoto lēmumu atcelt KNAB priekšnieka rīkojumu, jo premjera lēmumu vēl neesot saņēmuši.

KNAB arī atkāroti pauž neizpratni par premjera lēmumu, minot, ka saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto tikai tiesa var atzīt darba devēja uzteikumu par prettiesisku un tikai saskaņā ar tiesas spriedumu darba uzteikums var tikt atzīts par spēkā neesošu.

"Delfi" jau ziņoja, ka Streļčenoks 14.janvārī atkārtoti uzteica darbu savai vietniecei korupcijas apkarošanas jautājumos Jutai Strīķei un atbrīvojis viņu no amata.

Šis lēmums pamatots ar to, ka Strīķe zaudējusi Streļčenoka kā darba devēja uzticību. Streļčenoks Strīķi atlaidis, jo viņa savā darbībā ilglaicīgi un sistemātiski bija pieļāvusi normatīvo aktu un pārvaldes principu pārkāpumus, neizpildot iestādes vadītāja rīkojumus un darba uzdevumus, vai izpildot tos pretēji iestādes vadītāja norādēm.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks pērnā gada nogalē atbrīvoja no amata savu vietnieci Strīķi, šo lēmumu pamatojot ar to, ka viņa zaudējusi darba devēja uzticību.

Strīķe par Streļčenoka lēmumu iesniedza sūdzību premjeram Dombrovskim un premjers Streļčenoka lēmumu atcēla un viņa atsāka strādāt KNAB.

Savu lēmumu premjers pieņēma, izvērtējot KNAB priekšnieka izdoto rīkojumu un iesniegtos papildus materiālus šī lēmuma pamatošanai, kā arī Strīķes sūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!