Foto: F64
Ceturtdien premjers Valdis Dombrovskis (V) dosies uz Slovākijas galvaspilsētu Bratislavu, lai piedalītos ”Kohēzijas politikas atbalstītāju valstu” samitā, informēja Valsts kancelejā.

Samitā 16 Eiropas Savienības dalībvalstu premjerministri vai to pārstāvji kopā ar Eiropas Komisijas prezidentu un Eiropas Parlamenta prezidentu diskutēs par kohēzijas politikas finansējumu jaunajā ES daudzgadu budžetā 2014.-2020.gadam.

Vizītes ietvaros Ministru prezidentam paredzēta tikšanās ar Slovākijas Ministru prezidentu Robertu Fiko par divpusējām attiecībām un aktuāliem ES jautājumiem. Abu valstu premjeriem plānots pārrunāt svarīgākos jautājumus par politisko dialogu, ekonomisko sadarbību, sadarbību starptautiskajās organizācijās un Latvijas kandidatūras OECD. ES aktuālo jautājumu kontekstā tiks diskutēts par Ekonomiskās un Monetārās Savienības stiprināšanu, Eiropas nākotni, kā arī par Eirozonas un eiro ieviešanu Latvijā.

Dalībvalstu vadītāju saiets notiks izšķirošajā sarunu fāzē, jo galīgo lēmumu par ES daudzgadu budžetu, t.sk. kohēzijas finansējuma nodrošināšanu, dalībvalstis ir apņēmušās pieņemt līdz šī gada beigām. Dombrovskis diskusijās aizstāvēs Latvijas pozīciju – lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei un infrastruktūras attīstībai, nepieciešams saglabāt vismaz esošo kohēzijas politikas finansējuma līmeni.

Kā ziņots, Latvija sarunās par ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam īpašu uzmanību pievērš divām svarīgām prioritātēm: pietiekami liela kohēzijas politikas finansējuma nodrošināšana, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū. Līdztekus prioritārajām interesēm, Latvija ir ieinteresēta aktīvi iesaistīties diskusijās par visiem budžeta galvenajiem virzieniem un politikām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!