Foto: LETA
Premjers Valdis Dombrovskis cer, ka gan viņa pārstāvētās apvienības "Vienotība" un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas, gan ministri valdībā būs kā komanda, kas spēs sekmīgi turpināt un pabeigt valsts ekonomikas stabilizācijas programmu un izpildīt pārējos vadības deklarācijas uzdevumus.

Foto galerija

Tā Dombrovskis atzina uzrunā topošajiem ministriem, trešdienas rītā pirms Saeimas balsojuma par uzticību nākamajai valdībai parakstot koalīcijas sadarbības līgumu starp "Vienotību" un ZZS un apjomīgo valdības deklarāciju.

Dombrovskis norādīja, ka "Vienotība" un ZZS valdībā kopā jau strādājušas vairāk nekā pusotru gadu un šajā laikā izdevies sekmīgi panākt, ka ekonomikas palēnām sāk atgūties no krīzes.

Valdības deklarāciju parakstīja pats Dombrovskis un visi ministru amatu kandidāti – septiņi no "Vienotības" un seši no ZZS.

Ja Dombrovska jaunā valdība gūs Saeimas uzticību, saskaņā ar šobrīd "Vienotības" piedāvāto modeli tajā par septiņām ministrijām atbildētu "Vienotība", bet sešas ministrijas vadītu ZZS pārstāvji. "Vienotība" jau nosaukusi savus kandidātus: Aizsardzības ministriju varētu vadīt Artis Pabriks, kurš vienlaikus būtu arī Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības prezidentūras sagatavošanas jautājumos. Ārlietu ministra amatam deleģēts Ģirts Valdis Kristovskis, bet Finanšu ministrijas vadībai – Andris Vilks. Ekonomikas un Iekšlietu ministrijas arī turpmāk vadītu tagadējie ministri – attiecīgi Artis Kampars un Linda Mūrniece. Savukārt Tieslietu ministriju varētu vadīt Aigars Štokenbergs, bet Kultūras ministriju – Sarmīte Ēlerte.

ZZS valde pirmdienas vakarā nolēma Veselības ministrijas vadību uzticēt SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētājam Jurim Bārdziņam, bet labklājības ministres amatam izvirzīt pašreizējo ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāju Ilonu Jurševsku.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadību ZZS vēlas uzticēt ministrijas parlamentārajam sekretāram Rolandam Brokam, bet Satiksmes ministrijas vadību – līdzšinējam labklājības ministram Uldim Augulim. Apvienoto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadību ZZS jau iepriekš plānoja uzticēt vides ministram Raimondam Vējonim, kā arī ļaut zemkopības ministram Jānim Dūklavam turpināt darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!