Lai arī Valsts prezidents, mediķu un pacientu organizācijas norāda uz krīzi veselības aprūpes sistēmā, premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzsver, ka finansējums veselības aprūpes sistēmai šogad ir 2006.gada līmenī un jautājums ir par šī finansējuma sadali.

Dombrovskis piektdien intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka šogad veselības aprūpes sistēmai jau tā atvēlēts lielāks finansējums, nekā parasti - 3,49% apmērā no iekšzemes kopprodukta, arī par nākamo gadu ir panākta vienošanās, ka tas būs 3,4%, kas faktiski varētu būt pat mazāk nekā šogad. Premjers uzsvēra, ka naudas izteiksmē finansējums ir tieši tikpat liels, cik 2006.gadā, līdz ar to nav skaidrs, kādēļ izveidojusies tik kritiska situācija. Pēc premjera domām, tas ir saistīts ar nepareizu finansējuma sadali, un vēl joprojām papildu finansējumu veselības aprūpes pakalpojumiem var rast, pārskatot administrācijas izmaksas.

“Līdzekļi ir jāmeklē caur finansējuma pārdali,” pauda Dombrovskis. Viņš arī atzina, ka valstī jāturpina veikt plānveida operācijas. “Nevaru solīt, ka rindu nebūs, bet kaut kādā apjomā ir jāiet uz priekšu,” sacīja Dombrovskis, norādot, ka par to ir arī vienošanās ar veselības ministri Baibu Rozentāli (TP).

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents, bijušais ārsts, Valdis Zatlers norādījis uz haosu veselības aprūpes sistēmā. Pēc Zatlera domām, šajā nozarē notiekošais liecina par atgriešanos nevis 2006.gada, bet gan 1995. vai 1996.gada līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!