Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") strādāja godprātīgi, bet viens nav cīnītājs, intervijā norādīja prezidents Andris Bērziņš, lūgts novērtēt līdzšinējā premjera darbību.

"Es droši varu teikt, ka viņš godprātīgi centās darīt savu darbu, bet viens nav cīnītājs. Koalīcijas saskaņota darbība tomēr nebija sevišķi veiksmīga," teica Bērziņš.

Uz jautājumu, kurš būtu tas cilvēks, kas spētu saturēt kopā koalīciju, un vai tas ir kāds no malas, vai politikas, prezidents atbild: "Šobrīd ir grūti apgalvot, vai kāds ir no malas - paņemot kādu no malas, bieži vien izrādās, ka viņš politikā jau ir bijis, ņemot vērā to, cik Latvija ir liela. Pašlaik ir izveidojusies situācija, ka biznesa attīstība ir valsts pārvaldi apsteidzoša, tas nozīmē, ka ir cilvēki ar lielu rīcības potenciālu, kas varētu šo darbu veiksmīgi un tālredzīgi darīt, esmu par to pārliecināts. Taču ir daudz citu ar šo lietu saistītu jautājumu, piemēram, cik tie cilvēki ir aizsargāti, kādas viņiem pēc tam [pēc darba beigām] ir garantijas. Lielākoties pasaulē šis jautājums ir skaidri noteikts un atrisināts. Šāda noregulējuma trūkums Latvijā cilvēkus arī attur no soļa iesaistīties politikā, šāda situācija katrā gadījumā nevar būt ilgtermiņā."

Dombrovskis demisionēja Zolitūdes traģēdijas dēļ, uzņemoties par to politisku atbildību. 21.novembrī, iegrūstot lielveikala "Maxima" jumtam Rīgā, Zolitūdē, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Pirmo reizi Ministru prezidenta amatā Dombrovskis tika apstiprināts 2009.gada martā, otro reizi - 2010.gada novembrī, savukārt trešo reizi - 2011.gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!