Foto: LETA
Eiropas Parlamenta lielākās politiskās grupas - Eiropas Tautas partijas priekšsēdētājs Džozefs Dauls (Joseph Daul) sestdien uzrunājot partijas "Jaunais laiks" kopsapulces dalībniekus atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto krīzes novēršanā un turpmākajā valsts attīstībā, sakot, ka Latvijas premjerministrs ir pelnījis Eiropas kolēģu cieņu un apbrīnu.

"Es regulāri pieminu Latviju kā piemēru visās Eiropas valstīs, kuras es apmeklēju. Jāatzīst, ka Latvija ir Eiropas paraugskolnieks, un tas visiem nav zināms pietiekami labi, " uzsvēra Džozefs Dauls.

Dauls norādīja, ka pēdējās Saeimas vēlēšanās Latvijas pilsoņi nav noticējuši populistiskiem solījumiem, bet izvēlējušies līderus, kuri spēj pieņemt pareizus un pārdomātus lēmumus valsts nākotnei.

Savā runā Dauls īpaši slavēja Ministru prezidenta Valda Dombrovska paveikto: "Domāju, politologi vēl ilgi varēs analizēt Dombrovska fenomenu, no kura var iegūt secinājumu: kā kļūt populāram ar nepopulāriem un sarežģītiem lēmumiem, bet kuri ir nepieciešami sabiedrības labklājības veicināšanai," pārliecināts Dauls.

Dauls savā runā atzinīgi novērtēja arī sadarbību ar EP deputātu Krišjāni Kariņu, kurš Eiropas Tautas partijas grupā vada Latvijas delegāciju.

Eiropas Tautas partijas grupa ir lielākā politiskā grupa Eiropas Parlamentā, kurā darbojas 265 deputāti no 26 ES valstīm. No Latvijas šajā frakcijā strādā "Vienotības" pārstāvji Krišjānis Kariņš, Sandra Kalniete un Inese Vaidere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!