Foto: Valsts kanceleja

Ja atkal parādās izglītības ministra Roberta Ķīļa demisijas pieprasījumi, tad nākas secināt, ka komunikācija starp ministru un akadēmisko vidi nav uzlabojusies un ministra darbā pietrūkst dialoga ar nozari, ceturtdien Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V.

Dombrovska vērtējumā, komunikācija ir svarīgs jautājums, jo arī krīzes laikā pieredzēts, ka ir iespējams veikt ļoti nopietnas un smagas reformas salīdzinoši īsā laikā, ja ar nozari strādā.

Tas, kā Ķīļa darbā pietrūkst, ir dialogs ar nozari, sacīja Dombrovskis, atgādinot, ka arī iepriekš aicinājis ministru aktīvāk šo dialogu īstenot. Viņš sacīja, ka, acīmredzot, nāksies atkārtoti ar ministru runāt un šo jautājumu skaidrot.

Jau vēstīts, ka trešdien izglītības un zinātnes ministra Ķīļa demisiju pieprasījušas kopumā sešas augstskolas. Ķīlis demisijas pieprasījumu. Pirmās demisiju pieprasīja mākslas augstskolas, kuras uzskata, ka ministrs, esot amatā, nevar nodrošināt kvalitatīvi plānotu un vadītu reformu procesu.

Savukārt Ķīlis demisijas pieprasījumu skaidro ar šo augstskolu nevēlēšanos pieņemt pārmaiņas un pauž uzskatu, ka tas "vairāk izskatās pēc emocionāla pārpratuma".

Ministra demisiju trešdien pieprasīja Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti, Daugavpils Universitāte. Par Ķīļa demisijas pieprasījumu trešdien lēma arī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Senāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!