Partijas "Jaunais laiks" (JL) Eiroparlamenta deputāts Valdis Dombrovskis uzskata, ka Latvijā tiek meklēts grēkāzis, ko vainot pie degvielas cenu celšanās un Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), kritizējot Konkurences padomi (KP), tādu ir atradis.
Lai arī no KP varētu vēlēties enerģiskāku darbību konkurences veicināšanai Latvijā, apgalvot, ka KP ir vainīga pie degvielas cenu celšanās, ir aplami.

Ir pilnīgi aplami apgalvot, ka degvielas cenu celšanās ir saistīta ar pirms vairākiem, gadiem notikušo darījumu, kad starptautiskais enerģētikas koncerns "Statoil" iegādājās kompānijas "Shell" degvielas mazumtirdzniecības tīklu Baltijas valstīs, uzskata Dombrovskis.

Pēc šī darījuma benzīna cenas nepaaugstinājās, atcerējās Dombrovskis.

Pēc viņa domām, degvielas cenu kāpumam ir objektīvs pamats, kas saistīts ar naftas cenas celšanos pasaules tirgū, kuru ik pa laikam satricina kāda dabas katastrofa. Tāpat cenu ietekmē konkurences trūkums starp degvielas piegādātājiem Baltijas reģionā.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Aigars Kalvītis vakar asi kritizēja Konkurences padomes (KP) darbu un lūgs to izvērtēt ekonomikas ministram Krišjānim Kariņam (JL).

Premjers nevēlējās saukt konkrētus piemērus KP neveiksmīgajai darbībai, vien norādot, ka par to liecina situācija degvielas un mazumtirdzniecības tirgū, kur KP atļāvusi lielu kompāniju apvienošanos, kā piemērus minot, "Shell" un "Statoil", kā arī "Rimi un "Kesko Food" apvienošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!