Foto: DELFI

Trešdien Briselē notikušajā Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju neformālajā sanāksmē Latvija izskanējusi kā pozitīvais piemērs, portālu "Delfi" informēja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Sanāksmes galvenais mērķis bija meklēt jaunas iespējas Eiropas izaugsmes veicināšanai, un ir panākta vienošanās fokusēt uzmanību trīs svarīgākajos virzienos - pirmkārt, mobilizēt ES politikas atbalstu izaugsmei, tostarp arī noņemot dažādas barjeras, kas traucē īstenot pilnu ES iekšējā tirgus potenciālu.

Otrkārt - aktīvāk atbalstīt investīciju piesaisti dalībvalstu ekonomiku attīstībai, un treškārt - atbalstīt jaunu darba vietu veidošanos.

"Latvija izskanēja kā pozitīvais piemērs, uzsverot, ka pašlaik spēcīgāko izaugsmi demonstrē tās valstis, kas krīzes laikā ievērojušas stingru fiskālo disciplīnu, bet Latvija jau otro ceturksni pēc kārtas ir straujāk augošā ES ekonomika," sacīja premjers.

Tāpat valstu līderi sarunās vairāk kārt uzsvēruši, ka nodokļu samazināšana ir viena no būtiskajām iespējām stimulēt ekonomikas attīstību.

Pārrunājot situāciju Grieķijā, Eiropadome vēlreiz apstiprināja, ka dalībvalstis atbalsta Grieķijas turpmāku atrašanos eirozonā, taču, pie nosacījuma, ka tā izpilda saistības, ko iepriekš ir uzņēmusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!