Nākamā gada budžeta ietvaros paredzētā 500 miljonu latu „griešana” nebūs tik drastiska, kā jūnijā Saeimas akceptētā šī gada budžeta „apcirpšana”, trešdienas rītā intervijā Latvijas radio atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Viņš uzsvēra, ka jūnijā veiktais samazinājums lielā mērā attieksies uz nākamo gadu. Tādējādi jauni ietaupījumi būs vajadzīgi, taču to sekas nebūs tik sāpīgas.

Tomēr premjers vēl nenorādīja, uz kuru nozaru rēķina varētu notikt jauna līdzekļu „griešana”. Dombrovskis skaidroja, ka ceturtdien paredzētā pirmā Reformu vadības grupas sēde, kurā strādā valdības, Finanšu ministrijas, Saeimas Budžeta un nodokļu komisijas un sociālo partneru pārstāvji, kur tad arī sāks skatīt nākamā gada budžeta jautājumus.

Savukārt citā trešdienas rītā sniegtā intervijā - telekompānijai LNT raidījumā "900 sekundes" - premjers, lūgts novērtēt pašreizējo Latvijas eknomikas stāvokli, atsaucās uz Ekonomikas ministrijas otrdien valdībā sagatavoto ziņojumu, kur ekonomikas augšupeja paredzēta sākot ar 2010. gada nogali un 2011. gadu. Premjers norādīja, ka tieši šobrīd - nule aizgājušajā gada otrajā ceturksnī un tikko iesāktajā trešajā ceturksnī - Latvija atrodas savā zemākajā punktā.

Vienlaikus gan, pēc Dombrovska teiktā, ir arī pozitīvas vēstis: sabalansētāks kļuvis tekošais konts, arī eksporta apjoma kritums vairs nav tik izteikts un nav gaidāms lielāks IKP kritums par jau piedzīvoto.

Jau ziņots, ka 16. jūnijā Saeima pieņēma otrreizējus šī gada budžeta grozījumus, kur budžetu samazināja par 500 miljoniem latu. Lai sasniegtu nolikto mērķi 2012. gadā izveidot budžetu ar 3% deficītu, jau iepriekš valdība pauda gatavību katru gadu samazināt budžetu par 500 miljoniem. Valdība plāno, ka nākamā gada budžetu var pieņemt ar 8%, 2011. gada - 6%, savukārt 2012. - 3% deficītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!