Pilnībā netiek izslēgta iespēja, ka tiks koriģēts noteiktais minimālās algas lielums, bet kā konkrēts priekšlikums tas patlaban netiek izskatīts, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" 5. jūnijā atzīst Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

"Pilnībā to izslēgt nevar, bet kā konkrētu priekšlikumu mēs to patlaban neizskatām," sacījis premjers.

Runājot par šā gada budžeta grozījumiem, Dombrovskis norāda: "Tas ir valsts maksātspējas jautājums. Tas ir jāapzinās. Jāvienojas ar starptautiskajiem aizdevējiem un grozījumi jāpieņem. Tas nav tā: varam darīt, varam nedarīt. Te nav variantu. Ja tas nenotiek, valstī parādās nopietnas problēmas. Arī ar politisko stabilitāti."

Tāpat premjers jautājumā par pensijām norāda: „Sociālo sfēru mēs tiešām esam maksimāli pasargājuši. Un arī sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem pieturamies pie uzstādījuma, ka sociālā sfēra ir jāpasargā.” Kā atzīst Dombrovskis, sarunās ar Starptautisko Valūtas fondu šī tēma "parādās un noņemas".

Nemazinot valsts izdevumus vienā pozīcijā, jāpiedāvā, kur citur mazināt, atzīst Ministru prezidents, uzsverot, ka samazinājumi skars praktiski visas jomas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!