Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis noliedz, ka opozīcijai ir doti kādi konkrēti solījumi apmaiņā pret opozīcijas partiju frakciju atteikšanos parakstīties par eiro ieviešanas kārtības likumprojekta nodošanu tautas nobalsošanai.

Dombrovskis pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem pozitīvi vērtēja opozīcijas partiju ‒ "Saskaņas centra" (SC) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ‒ frakciju lēmumu neparakstīties par eiro referendumu. "Es pozitīvi vērtēju opozīcijas partiju lēmumu. Acīmredzot ir bijuši tikai atsevišķi deputāti, kas ir bijuši gatavi uz klaji destruktīvu rīcību, un opozīcija ir rīkojusies pietiekami atbildīgi," teica Dombrovskis.

Viņš gan norādīja, ka ar ZZS un SC ir bijušas konsultācijas par atbalstu eiro ieviešanas kārtības likumprojektam, taču balsojumā par eiro ieviešanas likumprojektu neviena no opozīcijas partijām nesolīja tam atbalstu.

Dombrovskis noliedza, ka nedēļas nogalē būtu notikušas konsultācijas ar opozīciju. "Vismaz nekas, kurās es būtu piedalījies," sacīja premjers.

Viņš arī noliedza, ka opozīcijai būtu doti solījumi, lai tā neatbalstītu eiro ieviešanas likumprojekta nodošanu tautas nobalsošanai. "Šajā gadījumā varu skaidri pateikt, ka nekādu konkrētu apsolījumu ZZS vai SC nav, bet konsultācijas iepriekš ir notikušas, nepanākot to rezultātu, ko sākotnēji cerējām ‒ opozīcijas atbalstu eiro ieviešanas likumprojektam," pastāstīja Dombrovskis.

Jau vēstīts ‒ lai arī ZZS frakcijas deputātei Ivetai Grigulei piektdien, 1.februārī, bija izdevies iegūt 34 opozīcijas deputātu atbalstu tautas nobalsošanas ierosināšanai un pirmdien bija plānots parakstus savākt arī tehniski, lai tos iesniegtu prezidentam, SC frakcija izplatīja paziņojumu, ka uzskata par bezatbildīgu rīcību bremzēt Eiro ieviešanas kārtības likuma stāšanos spēkā.

Ja Latvija pašlaik rīkotu referendumu par eiro ieviešanu, tā nevarētu īstenot plānu ieviest eiro no 2014.gada 1.janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!