Foto: Publicitātes foto

Savu kandidatūru Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja amatam var uzturēt, tomēr "nevajag būvēt pārāk lielas gaisa pilis", ka izredzes ir ļoti augstas, jo ir arī citi spēcīgi kandidāti, trešdien žurnālistiem sacīja bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Eiropas Tautas partijas (EPP) prezidents Žozefs Dauls nosaucis Dombrovski kā vienu no potenciālajiem kandidātiem EK vadītāja amatam. EPP vienojusies, ka kandidātu pieteikšana tiks sākta 13.februārī, bet balsojums par kandidātiem gaidāms EPP kongresā, kas norisināsies 6. un 7.martā Dublinā.

Arī Dombrovskis skaidroja, ka oficiāli izvirzīšana šim amatam EPP iekšienē sāksies tikai februāra vidū, bet neformāli šis jautājums darba kārtībā ir jau apmēram gadu.

"Es, protams, informēju kolēģus EPP par gatavību kandidēt," sacīja ekspremjers.

Vienlaikus politiķis pauda, ka arī pārējie potenciālie EPP kandidāti un citu Eiropas politisko partiju pretendenti EK prezidenta amatam ir gana spēcīgi, tāpēc savas izredzes Dombrovskis nevērtē ļoti augsti. Viņš gan uzsver, ka iespēja uzturēt savu kandidatūru ir iespēja arī Latvijai, jo tas veicina diskusiju par Latvijas lomu un iespējām Eiropas Savienībā.

Dombrovskis arī norādīja, ka būtu gatavs uzņemties eirokomisāra amatu, ja tiktu tam nominēts. Pagaidām gan ir pāragri runāt par konkrētām atbildības jomām, bet pamatā viņu interesētu finanšu un ekonomiskie jautājumi.

Kā ziņots, "Vienotība" izvēlējās Dombrovski par savu līderi Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!