Foto: Valsts kanceleja
Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) patlaban nav strikta uzstādījuma kļūt par topošās vienotās politiskās partijas "Vienotība" vadītāju, tomēr no šī amata viņš nevairītos, ja "būtu tāds pieprasījums".

Taujāts, vai viņam ir ambīcijas kļūt par topošās partijas vadītāju, Dombrovskis uzsvēra, ka šo jautājumu vēl plānots pārrunāt "Vienotībā".

"Mums ir daudzi spēcīgi kandidāti, trīs partiju ļoti spēcīgi priekšsēdētāji, tomēr pilnībā šādu iespēju izslēgt nevaru. Ja tāds pieprasījums būs, es nekad neesmu no darba vairījies," norādīja premjers, atkārtoti uzsverot, ka "Vienotībā" ir vairāki spēcīgi kandidāti partijas vadītāja postenim.

Taujāts, kur sevi redz pēc darba valdībā, ja izdotos nostrādāt paša deklarētos četrus gadus, Dombrovskis sacīja, ka par to ir pāragri runāt un ko prognozēt.

"Sākumā četri gadi jānostrādā, ir ļoti daudz jāpaveic šajā krīzes pārvarēšanā, un, pieļauju, arī tālākā darbība būs atkarīga, cik sekmīgi valdība būs šo krīzes pārvarēšanas posmu nostrādājusi, cik sekmīgi būs nodrošināta Latvijas ilgtspējīga ekonomiska izaugsme," sacīja premjers.

Valdība vadītājs arī atzīmēja, ka savā profesionālajā darbībā bijis Saeimas un Eiroparlamenta deputāts, finanšu ministrs, tagad premjers. Deputāta darbu un darbu izpildvarā nevarot salīdzināt, jo izpildvarā tas ir daudz smagāks režīms, daudz lielāka atbildība, bet vienlaicīgi arī daudz lielāka iespēja tieši ietekmēt pieņemamos lēmumus, tieši ietekmēt dažādu jomu dažādos attīstības virzienus.

Arī par Valsts prezidenta amatu Dombrovskis pagaidām nedomā - "sagaidīšu 40 gadus, tad sākšu par to domāt", lakonisks bija valdības vadītājs.

Pagājušās nedēļas nogalē politisko partiju apvienības "Vienotība" līderi Jelgavā pārrunāja jaunveidojamās partijas principus.
Izveidojot no trim partijām - "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" - vienotu politisko partiju "Vienotība", tā ir jāveido kā draudzīga ne tikai savā iekšējā saskarē, bet arī uz ārpusi, pēc notikušās reģionālās tikšanās sacīja politiskās partiju apvienības "Vienotība" pārstāvis Jānis Reirs.

Tikšanās Jelgavā bija jau trešā reģionālā tikšanās. Līdz šim politisko partiju apvienības "Vienotība" līderi viesojušies jau Ogrē un Tukumā.

Tiek uzsvērts, ka "Vienotības" uzvara 10.Saeimas vēlēšanās ir skaidrs signāls tam, ka sabiedrība sagaida tālāku saliedēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!