Foto: LETA

Otrdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) dosies vizītē uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu, kur tiksies ar Čehijas premjerministru Petru Nečasu, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Dombrovskis arī pieņēmis ielūgumu uzstāties Amerikas politikas un ekonomikas sistēmu institūta (American Institute on Political and Economic Systems (AIPES)) absolventu svinīgajā ceremonijā ar lekciju par fiskālās disciplīnas nozīmi stabilitātes un attīstības nodrošināšanā Eiropā un saņemt Amerikas Studiju fonda "Vašeka un Annas Marias Polākas vieslektora balvu".

Otrdienas pēcpusdienā premjers sniegs lekciju Amerikas politikas un ekonomikas sistēmu institūta absolventu ceremonijā un saņem Vašeka Polaka vārdā nosaukto apbalvojumu.

Savukārt trešdien Dombrovskis tiksies ar Nečasu. Premjeri apspriedīs situāciju Eiropas Savienībā un jūnijā notikušās Eiropadomes sanāksmes rezultātus, informēs par Latvijas prioritātēm ES nākamajā finanšu plānošanas periodā, aicinās Čehiju atbalstīt Latvijas vēlmi iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), kā arī pārrunās valstu divpusējās attiecības.

Tāpat Dombrovskis Prāgā sniegs intervijas Čehijas valsts radio "Český Rozhlas", laikrakstam "Mladá fronta DNES" un valsts televīzijas "Česká televize" ziņu programmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!