Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) paaugstināšana nav attaisnojusies, tomēr šogad to nebūs iespējams samazināt, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JL), daļēji apstiprinot jau agrāk pausto.
Dombrovskis arī atzina, ka tālākā PVN palielināšana būtu kontrproduktīva, tāpēc par tā palielināšanu šobrīd nevar runāt. Tiesa, nākotnē, iespējams, pie jautājuma par PVN likmi vajadzēs atgriezties.

Dombrovskis arī kārtējo reizi atzīmēja, ka valsts budžets nepildās atbilstoši plānam, un pēc pēdējām ziņām tā ieņēmumi būs par 23% mazāki nekā pērn. "Protams, nodokļu plāns nepildās - par to nav nekādu plānu," pauda potenciālais premjers.

Paredzams, ka trešdien būs pabeigts darbs pie jaunās valdības deklarācijas. Savukārt pašu valdību Saeima varētu apstiprināt ceturtdien.

Lēmumu par PVN likmes palielināšanu demisionējušā Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība pieņēma decembra otrajā plānā, vienojoties ar Starptautisko valūtas fondu par 7,5 miljardu eiro (5,2 miljardu latu) aizdevuma saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!