Foto: DELFI

Lēmumam par eiro ieviešanu visām koalīcijas partijām jāpieiet atbildīgi, bez referenduma, jo izkrišana no grafika apdraudētu pievienošanos vienotajai valūtai, trešdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

Premjers izteica cerību, ka Saeima janvāra beigās pieņems šo likumu jau galīgajā lasījumā. Referenduma rīkošana par eiro ieviešanu neļautu Latvijai iekļauties eiro ieviešanas grafikā, bažījās premjers, uzsverot, ka runās ar opozīcijas partijām par referenduma nerīkošanu. "Izkrišana no grafika" apdraudētu eiro ieviešanu, raidījumā bažījās premjers. "Tagad mēs strādājam pie tā, lai pirmajā solī nepakluptu," raidījumā sacīja valdības vadītājs.

Nacionālās apvienības (NA) spriešana par eiro ieviešanu nav mēģinājums tirgoties, pārliecību pauda Dombrovskis. "No NA puses nenotiek tirgošanās eiro ieviešanas jautājumā," sacīja premjers, uzsverot, ka apvienībā tiešām notiekot aktīvas diskusijas eiro jautājumā, trešdien vienā no sarunām piedalīsies arī Dombrovskis.

Par eiro ieviešanu plānots arī runāt ar opozīcijas pārstāvjiem, teica premjers, atzīstot, ka ir pārsteigts par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pēkšņo attieksmes maiņu. ZZS visu laiku bija par eiro ieviešanu un tikai pēdējā gada laikā ir mainījusi savu viedokli, raidījumā sacīja premjers, uzsverot - viņu mulsina šī pieeja.

Par eiro ieviešanas nozīmīgumu ar nākamo gadu aktīvi informēs arī iedzīvotājus, uzņēmēji un valdības partneri eiro ieviešanas nozīmi izprotot un atbalstot.

Kā ziņots, vismaz pieci nacionālās apvienības Saeimas deputāti vairs nav pārliecināti, ka jābalso par eiro ieviešanu Latvijā, līdz ar to šī iecere varētu tikt apdraudēta. Apvienībā gan vēlāk uzsvēra, ka šim jautājuma plāno pieiet atbildīgi. Savukārt atsevišķi opozīcijas deputāti nolēmuši veidot "Lata atbalsta grupu", uzverot iedzīvotāju negatīvo attieksmi eiro ieviešanas jautājumā.

Eiro Latvijā plānots ieviest ar 2014.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!