Foto: LETA

Reformu partijas (RP) valdes loceklis ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis šogad gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās plāno kandidēt no "Vienotības" saraksta.

RP un "Vienotība" ir vienojušās par kopīgu sadarbību, startējot 12.Saeimas vēlēšanās. Saskaņā ar vienošanos kandidēšana notiks no "Vienotības" saraksta un Dombrovskis plāno piedalīties vēlēšanās, norādīja ministra padomniece Anna Kononova.

Taujāta, vai Dombrovskis arī plāno iestāties "Vienotībā", Kononova atkārtoti pauda, ka ministrs ievēros RP un "Vienotības" noslēgto vienošanos par sadarbību un startēs Saeimas vēlēšanās, taču konkrētu risinājumu neprognozēja.

Kā ziņots, "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa un RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters 6.janvārī oficiāli parakstīja abu partiju vienošanās par tuvināšanos memorandu.

Patlaban abu partiju politiķiem ir atšķirīgi viedokļi par to, vai RP pārstāvjiem, kas plāno piedalīties vēlēšanās būtu jāiestājas "Vienotībā". Āboltiņa iepriekš norādījusi, ka no "Vienotības" saraksta varēs kandidēt tie RP pārstāvji, kas iestāsies "Vienotībā".

Savukārt vairākums no RP uzskata, ka nevar būt ne runas par to, ka politiskā spēka biedriem ir jāiestājas "Vienotībā", lai kandidētu vēlēšanās, iepriekš pauda Demiters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!