Foto: F64

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) savas izredzes kļūt par Eiropas Komisijas (EK) prezidentu nevērtē augstu.

Dombrovskis pauda viedokli, ka pagaidām diskusija par nākamo EK vadītāju ir pāragra, un viņa vārds ir izskanējis kopā ar citu valstu valdību vadītāju vārdiem, kas uzskatāms tikai par "pirmajām pārdomām par tēmu".

Lai gan viņš neizslēgtu varbūtību kļūt par tik ievērojamas institūcijas vadītāju, Dombrovskis savas izredzes augstu nevērtē. "Es nedomāju, ka tā varbūtība ir ļoti augsta, zinot, cik sarežģītas ir šīs sarunas un ietekmes sfēras. Ir nosaukti četri kandidāti un tas pašlaik ir minējumu līmenī," teica premjers. Viņš arī piebilda, ka reāla kandidātu virzīšana nemaz vēl nav sākusies.

Jautāts, kāds Latvijai būtu lielāks ieguvums - vai viņam esot starptautiskas institūcijas, vai vietējās valdības vadītāja amatā, Dombrovskis atzina, ka šo jautājumu nevēlas detalizēti analizēt. "Bet, ja Latvijas pārstāvim ir iespēja būt kādā starptautiski ietekmīgā amatā, tad, manuprāt, tas ir jādara," piebilda politiķis.

Jau ziņots, ka neoficiāli izskanējis, ka Dombrovska vārds starp kandidātiem uz nākamā EK prezidenta amatu parādījies, pateicoties Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētājam Džozefam Daulam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!