Foto: LETA
Politisku personu virzīšana valsts uzņēmumu pārvaldes struktūrās bez konkursiem ir problēma, ceturtdien žurnālistiem atzina premjers Valdis Dombrovskis (V), solot drīzumā izveidot vienotus principus valsts uzņēmumu valdes locekļu iecelšanai.

"Šeit problēmas neapšaubāmi pastāv, un lielā mērā tās, kā mēs zinām, ir politiskas un koalīcijas problēmas," sacīja premjers. Viņš uzsvēra, ka ir jāatrod vienota pieeja valsts uzņēmumu valdes locekļu iecelšanai, tai skaitā caur konkursiem.

"Tas ir jautājums, par ko "Vienotība" jau diskutē, kas arī mums (koalīcijā) ir iekšēji samilzusi problēma, pie kuras mēs pašreiz strādājam, un domāju, ka jau tuvākajā laikā šie vienotie principi būs izveidoti," sacīja Dombrovskis.

Kā vēstīts, Dombrovska otrās valdības laikā vairāku valsts kapitālsabiedrību valdēs un padomēs bez konkursa iecelti vairāki koalīcijas partijām pietuvināti cilvēki. Sevišķi pamanāmi tas noticis Satiksmes ministrijas (vada Uldis Augulis (ZZS)) pārraudzītajos uzņēmumos, tomēr arī Arta Kampara (V) vadītās Ekonomikas ministrijas pārraudzītajā "Lattelecom" padomē iecelti bijušie deputāti Mārtiņš Roze (ZZS) un Uldis Grava (V).

Trešdien arī atklājies , ka konkursā uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītāja amatu par labāko kandidātu atzīts "Jaunā laika" ziedotājs un atbalstītājs Valdis Lokenbahs, bet padomes locekļa amatam virzīts "Vienotības" un "Pilsoniskās savienības" valdes loceklis Rolands Irklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!