Foto: LETA
Visticamāk, valdības līmenī turpinās sadarboties tagadējā koalīcija, bet ar apvienību "Saskaņas centrs" (SC) sadarbība varētu notikt vien Saeimas līmenī, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" trešdien atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL), kurš ir arī saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem 10.Saeimas vēlēšanās uzvarējušās apvienības "Vienotība" izvirzītais valdības vadītājs.

Savukārt intervijā Latvijas Radio Dombrovskis sacīja, ka visticamākā koalīcija ir "Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK, savukārt ar SC un "Par labu Latviju" (PLL) sadarbība varētu notikt parlamentārā līmenī. Kā ziņots, vēl pirmdien "Vienotība" pieļāva, ka sadarbības ar SC ietvaros šim spēkam varētu būt arī kāds ministra amats. Savukārt jautājums par PLL, ar kuru "Vienotība" tiksies trešdien, iesaistīšanu valdībā ar koalīcijas partneriem nemaz nav apspriests, sacīja Dombrovskis.

Premjers atzina, ka ar SC valdības līmenī sadarbība neizdosies, jo piesardzīgs ir pats SC, kas nopietnu interesi par reālu kopdarbu neesot izrādījis, jo "vispirms vēlas redzēt kaut kādus slepenos plānus"

Turklāt rezervētu attieksmi sākušās paust koalīcijā esošā apvienība "Visu Latvijai"-TB/LNNK (VL-TB/LNNK) un arī "Vienotības" sastāvā esošā "Pilsoniskā savienība" (PS), atzina premjers. Pirms tam gan koalīcijas partneru vidū viedoklis par SC uzrunāšanu bijis saskaņots.

Dombrovskis LNT sacīja arī, ka VL-TB/LNNK frakcija ir daļējais nezināmais, jo tajā vairākums būs VL biedri. Viņš gan uzskata – ja tie pieturēsies pie apvienības VL-TB/LNNK programmas, ar kuru gāja uz vēlēšanām, nevis virzīsies uz radikālismu, problēmām nevajadzētu būt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!