Otrdien izplatītajā LTV paziņojumā minētās summas par žurnālistam Jānim Domburam piedāvāto atalgojumu ietver ne tikai honorāru, bet arī sociālo nodrošinājumu, tehniskos transporta, sakaru, un citus izdevumus, kas jāsedz autoram pašam, bet faktiskā mēneša darba samaksa no raidījuma vadītāja puses tiek prasīta 1700-1800 latu mēnesī, kas ir balstīta uz analīzi par darba samaksu ar attiecīgu atbildību un pieprasījumu dažādās citās sfērās, portālu "Delfi" informēja Domburs.
Žurnālists norāda, ka LTV paziņojumā uzskaitītas daudzas naudas summas, ar ko var mēģināt publikai radīt neadekvātu iespaidu par apskatāmo tēmu. Savukārt iemesli, kāpēc Domburs neredz par iespējamu turpināt darbu LTV, ir citi.

Kā pirmo no tiem Domburs norāda, ka piecu gadu laikā raidījuma "Kas notiek Latvijā?" tēmu izvēli un izpēti, dalībnieku atlasi un uzaicināšanu, video sižetu gatavošanu, jautājumu sagatavošanu un vadīšanu - kas faktiski ir veselas komandas darbs, Domburs veicis vienatnē. "Zinot piemērus ārpus Latvijas robežām, šo var nosaukt par bezprecedenta situāciju," uzskata žurnālists.

Domburs lūdzis LTV nodrošināt pienācīgi apmaksātas trīs cilvēku lielas radošas grupas darbu, taču LTV piedāvājusi tādus papildus resursus, ar kuriem nav iespējams darba tirgū piesaistīt pat vienu kvalificētu un kompetentu asistentu. Tāpat LTV jau vairāku gadu laikā nav izpildījusi lūgumus par kvalitatīvu studijas dizainu, interneta mājas lapas izveidi un citiem jautājumiem.

Domburs uzskata, ka par raidījuma vadītāja atalgojumu LTV nekorekti publiskojusi no konteksta izrautu informāciju, kas rada iespaidu par lielāku samaksu, nekā tā faktiski ir.

Nākamajam līguma periodam Domburs prasījis vienīgi saglabāt līdzšinējos samaksas noteikumus par honorāra palielinājumu proporcionāli dzīves dārdzības pieaugumam valstī. Taču LTV piedāvājums paredzot iesaldēt darba samaksas apjomu uz diviem gadiem. "Diemžēl arī tas vakar izplatītajā LTV paziņojumā nav pateikts," norāda Domburs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!