Latvijas Televīzījas (LTV) diskusiju raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs Jānis Domburs ir pārliecināts, ka labākais kandidāts uz LTV ģenerāldirektora amatu ir radio "Brīvā Eiropa" vadošais darbinieks Uldis Grava, kura kandidatūru viņš ieteicis Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTVP). Domburs šobrīd "vēlas turpināt strādāt kā žurnālists" un nevēlas pretendēt uz ģenerāldirektora amatu.
Domburs pastāstīja, ka Grava deviņdesmito gadu vidū bija radio "Brīvā Eiropa" latviešu redakcijas vadītājs, un Domburs augsti vērtē viņa menedžera līmeni un plānošanas līmeni. Domburs atzīmēja, ka Gravam ir saturiska izpratne un principi, ka arī izpratne par komerciju. "Viņam es uzticos," sacīja Domburs.

Pašlaik Grava strādā radio "Brīvā Eiropa" Prāgā, bet Domburs ir pārliecināts, ka Gravam ir izpratne par Latvijā notiekošo un viņš būtu labākais kandidāts. Savu viedokli Domburs ceturtdien paudis NRTVP pārstāvjiem un arī padomes priekšsēdētājam Ojāram Rubenim, kuram neesot bijuši iebildumi. "Viņš [Rubenis] nekad nav teicis nē," sacīja Domburs. Savukārt ar Gravu Domburs nav runājis, un viņam nav zināms, vai Grava piekristu vadīt LTV, ja padome to piedāvātu.

Uz jautājumu par iespēju pretendēt uz LTV vadītāja amatu, Domburs atbildēja, ka viņam varētu "pievilkt klāt 100 trūkumus" un šobrīd viņš nevēlas pretendēt uz šo amatu. Viņš gan norādīja, ka gadījumā, ja viņam piedāvātu kandidēt, "būtu jāapsver motivācija", bet tomēr "šobrīd vairāk vēlos strādāt kā žurnālists".

Domburs arī atzina, ka "kuluāros baumu līmenī" tiek minēti vēl pāris cilvēki, kas varētu pretendēt uz LTV vadītāja amatu, bet nevēlējās saukt uzvārdus. NRTVP priekšsēdētāja vietniece Dace Ķezbere atzina, ka padomē kā iespējamais pienākamu izpildītājs ticis minēts LTV programmu direktora vietnieks Harijs Lavkinaitis.

Savukārt padomes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis sacīja, ka Grava, viņaprāt, ir "spējīgs mediju cilvēks, kurš strādājis citā valstī", bet neko vairāk par šo kandidatūru viņš nezina. Līdz šim Gravam nav piedāvāts pretendēt uz LTV ģenerāldirektora amatu, un Rubenis nevarēja prognozēt, vai padome to darīs. Rubenis arī uzsvēra, ka padomei sākumā jāvienojas par kārtību, kā izraudzīties nākamo LTV vadītāju.

Pagaidām padome nav nolēmusi, vai uz LTV ģenerāldirektora amatu tiks izsludināts konkurss. Radio un televīzijas likumā sabiedrisko raidorganizāciju vadītāju iecelšanas kārtība nav noteikta precīzi - noteikts, ka ģenerāldirektorus ieceļ NRTVP uz pieciem gadiem, noslēdzot līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!