Rīgas dome otrdien piešķīra 325 tūkstošus latu likvidējamajai Rīgas novada slimokasei (RNSK) parādu apmaksai par kompensējamajiem medikamentiem un sniegtajiem pakalpojumiem.
Dome arī uzdeva Finansu departamentam kopā ar RNSK likvidācijas komisiju desmit dienu laikā sagatavot parādu apmaksas grafiku laika periodam no aprīļa līdz jūnija beigām. Tāpat likvidācijas komisijai uzdots divas reizes mēnesī iesniegt domes Sociālo jautājumu komitejai pārskatu par likvidācijas procesu un galīgo norēķinu veikšanu veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem un aptiekām.

Labklājības departamenta pārstāvis Mārtiņš Remte domniekiem sacīja, ka piešķirtā summa ļaus pilnībā norēķināties ar aptiekām. Šo parādu summa jau ir precīzi noskaidrota, bet viņš gan to neminēja.

Tāpat daļa no piešķirtās summas ļaus segt prognozētos parādus par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Remte skaidroja, ka prognozēs ņemts vērā arī tas, ka rīdzinieki saņem neatliekamo medicīnisko palīdzību ārpus Rīgas par aptuveni 130 - 150 tūkstošiem latu mēnesī. Remte gan atzina, ka parādu par pakalpojumiem varētu arī precizēt.

Savukārt opozīcijas pārstāve "Latvijas Ceļa" frakcijas vadītāja Aija Poča, uzstājoties debatēs, izteica pārmetumu pašvaldības pilnvarniekiem RNSK par izveidojušos situāciju, "jo viņiem bija jāuzņemas atbildība un bija jānoskaidro, vai RNSK darbojas atbilstoši veselības aprūpes mērķiem". Viņa arī pauda vēlmi uzklausīt slimokases pilnvarnieku pārskatu Finansu departamentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!