Rīgas domes Attīstības komiteja trešdien atbalstīja aģentūras "Rīga 800" likvidēšanu, jo aģentūras statūti neparedzot tās darbību pēc Rīgas jubilejas svinībām. Tuvākajā laikā komiteja iesniegs projektu par aģentūras likvidāciju izskatīšanai domē. Komiteja nolēma, ka līdz 10.janvārim domei jāieceļ aģentūras likvidators.
Aģentūras likvidāciju ierosinājis pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks, kura pienākumos ir sekot Rīgas pašvaldības uzņēmumu darbībai un tās atbilstībai uzņēmuma statūtiem.

Aģentūras direktore Ingūna Rībena šādu pavērsienu komentēja, sakot, ka "dome ir aģentūras īpašnieks un šajā sakarā var pieņemt jebkādu lēmumu, kurš aģentūrai jārespektē, tomēr aģentūra atstāj labas iestrādes un potenciālu pilsētas tēla tālākai veidošanai, un mums ir patiess gan profesionāls, gan arī cilvēcisks gandarījums par paveikto".

Rībena tomēr norādīja, ka līdz šim neviens viņu nav oficiāli informējis par aģentūras tālāko likteni. Pagaidām Rībena vēlas sekot tālākajiem notikumiem, bet vēl nav domājusi par citu iespējamo nodarbošanos. Rīgas mērs iepriekš pieļāva, ka aģentūru varētu arī privatizēt vai reorganizēt.

Aģentūru "Rīga 800" izveidoja iepriekšējā sasaukuma domes laikā, lai organizētu Rīgas jubilejas svinības. Jaunā sasaukuma dome iecēla jaunus aģentūras pilnvarniekus, kas atbalstīja aģentūras statūtu grozījumus, kuri paredz aģentūras tālāko darbību, veidojot Rīgas pilsētas tēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!