Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāja Linda Baltiņa trešdien Rīgas domē žurnālistiem atskaitījās par aprīlī komandējumā Brazīlijas pilsētās Riodežaneiro un Sanpaulu paveikto un atzina, ka brauciens bijis ļoti vērtīgs.
Baltiņa uzsvēra, ka domes amatpersonas arī turpmāk brauks ārvalstu komandējumos, kas nepieciešami teorētisko zināšanu apvienošanai ar praktiskajām.

"Domnieki brauca un turpinās braukt, lai iegūtu informāciju ne tikai no atsūtītajiem referātiem, bet lai iegūtu izglītojošu informāciju, apvienojot teoriju un praksi," pauda domniece.

Tieši teorijas un prakses apvienošanas iespēju Baltiņa uzskata par lielāko Brazīlijas komandējuma ieguvumu. Viņa paskaidroja, ka smēlusies vairākas idejas no lielās pilsētas Riodežaneiro. Lai arī teorētiski daudz ko jau esot zinājusi, izpratne par zināšanu praktisko pielietojumu daudzos jautājumos radusies komandējuma laikā.

Kā piemērus viņa minēja vides draudzīgas tehnikas ieviešanu pilsētā, sabiedrības un pašvaldības sadarbību pilsētas plānošanas un satiksmes organizēšanas jomās, satiksmes plūsmas organizēšanu rīta un vakara stundās, ierobežojumus automašīnu iebraukšanai pilsētā u.c.

Ar prieku Baltiņa atcerējās arī tikšanos ar Brazīlijas goda konsulu un Sanpaulu pašvaldības deputātiem.

BNS jau ziņoja, ka pēc tam, kad sabiedrība pastiprinātu uzmanību pievērsa Rīgas domes amatpersonu komandējumiem uz tālām valstīm, domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis pavēstīja, ka turpmāk domniekiem par komandējumiem būs jāatskaitās publiski. Pieejama būšot arī informācija par plānotajiem komandējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!