Foto: DELFI

No "Saskaņas" izslēgto "Neatkarīgo deputātu frakcija" trešdien sarunās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Daini Turlo (GKR) saklausījusi, ka viņš varētu apsvērt jaunas valdošās koalīcijas veidošanu Rīgas domē, neiekļaujot tajā partiju "Saskaņa", taču Turlais noliedza, ka kādai no frakcijām būtu izteicis šādu piedāvājumu.

"Neatkarīgo deputātu frakcijas" vadītājs Valērijs Petrovs žurnālistiem apgalvoja, ka Turlais esot piedāvājis Rīgas domē veidot jaunu sadarbības modeli, kurā varbūt varot sadarboties bez "Saskaņas", ja šī partija nespēj mainīties.

Tam gan esot nepieciešama piekrišana no visām pārējām domes frakcijām, kas pašlaik ir opozīcijā un ir paziņojušas, ka nesadarbosies ar līdzšinējo valdošo koalīciju. "Tie ir jauni nosacījumi, bet saprotu, ka Turlais uz ko tādu būtu gatavs, jo viņam svarīgākās ir rīdzinieku intereses, nevis vara," apgalvoja Petrovs.

Petrovs joprojām neatklāja, kā viņa pārstāvētā frakcija balsos ceturtdien gaidāmajā balsojumā par neuzticības izteikšanu Turlajam, apgalvojot, ka lēmums vēl neesot pieņemts. Gala lēmumu par savu nostāju balsojumā "Neatkarīgo deputātu frakcija" plāno pieņemt ceturtdien pulksten 13 frakcijas sēdē.

Savukārt Turlais paziņoja, ka šādu piedāvājumu nevienai frakcijai nekad neesot izteicis. Pēc viņa vārdiem, nekāda koalīcija Rīgas domē šobrīd nepastāv, jo "Saskaņai" un "Gods kalpot Rīgai" kopā ir 29 balsis, bet koalīcijai kā minimums vajag 31 balsi.

"Līdz ar to lemt, kā sadarboties ar opozīciju, mēs nevaram, jo neesam koalīcijā, bet gan visi vienādā situācijā. Es nekad neesmu teicis un nekad neteikšu: "Sēžamies visi pie viena galda, izņemot šo frakciju." Visas domes frakcijas ir vienādas," sacīja Turlais.

Kā ziņots, ceturtdien pulksten.14 gaidāma Rīgas domes sēde, kurā notiks arī opozīcijas rosinātais neuzticības balsojums Turlajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!