Foto: "Facebook" grupa „Gribu palīdzēt bēgļiem”.

Sociālajā vietnē "Facebook" izveidotā domubiedru grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem", pateicoties ziedojumiem, ceturtdien, 14.janvārī, pirmo reizi nogādāja Patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" visiem patvēruma meklētājam pārtikas paciņas, kurā ietilpst rīsi, cukurs, eļļa un milti.

Kaut arī patvēruma meklētāji saņem valsts atbalstu 2,15 eiro dienā, no šīs naudas viņiem ir jāiegādājas viss sev nepieciešamais, tajā skaitā pārtikas preces, higiēnas lietas, kā arī jāapmaksā sabiedriskā transporta pakalpojumi.

"Esam ļoti patīkami pārsteigti, ka pirmajā mēnesī kopš ziedojuma konta atvēršanas esam saņēmuši 655 eiro. Tas nozīmē, ka cilvēkiem rūp tas, kā Latvijā jūtas cilvēki, kuri ir zaudējuši visu savu iedzīvi un sāk savu dzīvi no jauna. Izvērtējot situāciju janvāra sākumā kopā ar pašiem patvēruma meklētājiem un Patvēruma meklētāju centra vadību, secinājām, ka šajā brīdī visnoderīgākā būs tieši pārtikas piegāde. Turpināsim šo sadarbību arī turpmāk, sniedzot atbalstu visnepieciešamākajam," atzīst "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārstāvis Egils Grasmanis.

"Facebook" grupa sadarbībā ar biedrību "Kaņepes Laikmetīgās Kultūras centrs" pagājušā gada decembrī atvēra īpašu ziedojumu kontu, lai dotu iespēju ziedot naudas līdzekļus dažādām neatliekamām patvēruma meklētāju Latvijā vajadzībām, tajā skaitā arī integrācijas pasākumiem.

Pārtika patvēruma meklētājiem iegādāta par 445 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!