Piektdien mobilo telekomunikāciju operatora "Tele2" rīkotajā Donoru dienā, kas notika sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru (VADC), piedalījās vairāk nekā 50 donoru, informēja uzņēmumā.
Uz aicinājumu nodot asinis atsaucās ne tikai "Tele2", bet arī apkārtējo biroju darbinieki. "Tele2" mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis atzina, ka Donoru dienu uzņēmums organizē pirmo reizi, taču izteica cerību, ka tā kļūs par labu tradīciju.

VADC ik dienas izsniedz 30-40 litrus eritrocītu un plazmas, kas ārstiem palīdz glābt desmitiem cilvēku dzīvības. Diemžēl pieprasījums pēc asins plazmas ir lielāks, nekā centrs spēj to nodrošināt, tāpēc katra jauna donora atsaucībai ir liela nozīme.

"Mēs vienmēr priecājamies par katru jaunu izbraukumu un jaunu izbraukuma vietu. Prieks, ka uzņēmuma darbinieki varēja, nepārtraucot darbu, ziedot asinis un gūt no tā morālu gandarījumu. Esam priecīgi un apsveicam pirmreizējos donorus, kas šodien asinis ziedoja pirmo reizi mūžā," sacīja VADC Donoru komplektēšanas un atlases daļas vadītāja Irēna Danilāne.

Asins nodošanas procedūra aizņem 6-10 minūtes, un tā neietekmē cilvēka veselības stāvokli. VADC būs pateicīgs jebkuras asinsgrupas donoriem, taču šobrīd īpaši aicina atsaukties 0 un B grupas rēzus negatīvo asinsgrupu donorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!