Veselības ministrija (VM), izvērtējot ārstniecības iestāžu iesniegtos projektus par nepieciešamajiem līdzekļiem, tās pārprofilējot, par atbalstāmiem uzskata 37 projektus.
VM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Bundule pavēstīja, ka 37 ārstniecības iestāžu projektu atbalstīšanai būs nepieciešami 660 tūkstoši latu no Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) Rezerves fonda.

Ārstniecības iestādes lielākoties līdzekļus plānojušas ieguldīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darba, tehnoloģiskā nodrošinājuma un pakalpjumu kvalitātes uzlabošanā, kā arī slimnīcu uzņemšanas nodaļu darbības nodrošināšanā un darba uzlabošanā.

"Šāda veida atbalsts ārstniecības iestādēm no valsts līdzekļiem ir unikāls un saņēmis pozitīvas atsauksmes no ārstniecības iestāžu vadītājiem un pašvaldībām par valsts ieinteresētību slimnīcu nodrošināšanā un attīstībā," uzsvēra Bundule.

Viņa paskaidroja, ka visu ministrijas atbalstīto projektu sarakstu vēl izskatīs VOAVA Rezerves fonda komisija un tikai tad tiks pieņemts galīgais lēmums, kurām iestādēm tiks piešķirts finansējums un kādā apjomā.

Pašlaik ministrija nevar sniegt informāciju par konkrētām ārstniecības iestādēm, kas pretendē uz VOAVA Rezerves fonda līdzekļiem, jo projektu izvērtēšanas process ir konfidenciāls.

No VOAVA Rezerves fonda līdzekļiem ārstniecības iestāžu projektiem plānoja izlietot aptuveni vienu miljonu latu, bet pavisam pieteicās 62 ārstniecības iestādes par kopējo summu 1,2 miljoni lati.

Ārstniecības iestāžu projektu atbilstība tika izvērtēta pēc izstrādātajiem kritērijiem. Galvenie kritēriji - projekta realizācijai nepieciešamā summa no Rezerves fonda nedrīkstēja pārsniegt 20 tūkstošus latu, ārstniecības iestādei jābūt novērtētai atbilstoši likumā noteiktajām obligātajām minimālajām prasībām, ārstniecības iestādei jāatbilst ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju struktūras plānam.

Projekti ārstniecības iestādēm bija jāiesniedz Valsts statistikas un medicīnas tehnoloģiju aģentūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!