Foto: RIA Novosti/Scanpix

Drošības policija (DP), izvērtējot biedrības "GVD Baltija" pieteiktās un Rīgas domes iepriekš akceptētās sapulces, rekomendējusi tās tomēr aizliegt, portālu "Delfi" informēja DP.

Paziņojumā medijiem DP norāda - rekomendācija pamatota ar "potenciālajiem riskiem valsts konstitucionālajai iekārtai un sabiedrības drošības interesēm". Sīkāku informāciju par secināto DP nesniedz, jo pašvaldībai sniegtās atbildes ir ar ierobežotas pieejamības statusu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien, 2.septembrī, DP Rīgas mikrorajonā Imantā pārtraukusi ziedojumus vākšanu Donbasa separātistiem. Likumsargi arī sāka pārbaidi par biedrības "GVD Baltija" aktīvistu rīkoto ziedojumu vākšanu un to, vai viņu deklarētais, ka naudu vāc Ukrainas civiliedzīvotājiem, ir patiess.

Iepriekš portāls "Delfi" rakstīja, ka Rīgas ielās cilvēki novēroja automašīnu ar pašpasludinātās "Doņeckas Tautas republikas" karogu. Auto ar šo atribūtu pārvietojās pa Bolderāju, kur todien notika biedrības "GVD Baltija" pasākums.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis toreiz norādīja, ka ar pašvaldību nav saskaņots pasākums, kurā kāds izteicis vēlmi pa pilsētu braukt ar karogiem pie automašīnām. Taču Vidauskis atzina, ka vienīgais pasākums, ko Rīgas dome ir sakņojusi un kurš svētdien notika, ir biedrības "GVD Baltia" organizētais. Pieteikumā domei biedrība norādījusi, ka vēlas rīkot pasākumus katru dienu no 31.augusta līdz 11.septembrim, laika posmā no sešiem līdz desmitiem vakarā dažādās Rīgas vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!