Foto: LETA

Ahmedam Robertam Klimovičam, kurš sevi pozicionē kā vienu no Latvijas musulmaņu līderiem, nav viennozīmīgs atbalsts musulmaņu kopienā, stāsta Drošības policijas (DP) vadītājs Normunds Mežviets.

Viņš pauda, ka atsevišķu musulmaņu kopienas pārstāvju retorika ir pretrunīgi vērtējami un reliģisko harmoniju neveicinoši, atzīstot, ka ar to domā tieši Klimoviča izteikumus.

"Jebkura reliģiska kopiena vēlas, lai valsts to respektē, tā vēlas attīstīt dialogu ar valsts varas struktūrām. Propagandēt savas reliģiskās vērtības. Tas ir pilnīgi loģiski un saprotami. Savukārt filozofēšana par Latviju kā islāma valsti, par šariata normu ieviešanu, kas cita starpā paredz barbariskus un kropļojošus nāvessodus un miesassodus... tās ir tēmas, ar kurām mēs nevaram veicināt sabiedrības saliedētību - drīzāk gan tādējādi var panākt pretējo efektu," komentēja Mežviets.

Tāpat DP vadītājs pauda, ka ir atsevišķas personas, kas cenšas kļūt par kopienas līderiem un attiecīgi sevi arī pozicionēt.

"Vienlaikus jāatzīmē, ka cilvēki, kuri sevi šobrīd ļoti atklāti pozicionē kā Latvijas musulmaņu kopienas līderus... nevar teikt, ka pašā kopienā viņiem ir viennozīmīgs atbalsts," tā Mežviets.

Klimovičs ir Latvijas Islāma kultūras centra preses sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!