Foto: LETA
Drošības policijā (DP) liecības par balsu pirkšanu Latgalē sniegušas ne vairāk kā piecas personas, informē DP.

DP septiņu kriminālprocesu ietvaros, veicot izmeklēšanu par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem 12.Saeimas vēlēšanu laikā, līdz šim nav konstatējusi, ka vēlētāju prettiesiska ietekmēšana būtu notikusi masveidā.

No DP lietvedībā esošajiem septiņiem kriminālprocesiem četri ir saistīti ar iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem par labu vairāku partiju deputātu kandidātiem Latgalē. Liecības par balsošanu apmaiņā pret materiālu labumu par labu kādam no deputātu kandidātiem Latgalē patlaban ir sniegušas ne vairāk kā piecas personas, norādīja DP.

Plašāku informāciju DP pagaidām nesniedz.

Jau ziņots, ka DP izmeklē septiņus kriminālprocesus par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. Šobrīd DP par aizdomās turētajiem atzinusi divas personas. DP sākusi kriminālprocesus par iespējamu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. DP joprojām nemin konkrētas partijas, kuru labā būtu notikusi balsu pirkšana. Viens no DP izmeklēšanā esošajiem kriminālprocesiem ir par iespējamo balsu pirkšanu Saeimas deputāta Dzintara Zaķa (V) labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!