Foto: Kadrs no video

Drošības policija (DP) ir noskaidrojusi, kurš jaunietis Rīgā valsts svētku dienā salūta laikā mēģināja aizdedzināt valsts karodziņu, un sākusi kriminālprocesu, portālam "Delfi" apliecināja DP pārstāve Kristīne Apse – Krūmiņa.

Drošības policija pret jaunieti, kura personību gan tā neatklāj, sākusi kriminālprocesu par valsts simbolu zaimošanu - Latvijas valsts ģerboņa vai Latvijas valsts karoga noraušanu, saplēšanu, salaušanu, iznīcināšanu vai par citādu šo valsts simbolu zaimošanu, kā arī par Latvijas valsts himnas publisku zaimošanu. Par šādu nodarījumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Jau ziņots, ka drīz pēc valsts svētkiem internetā tika ievietots video rullītis, kurā kāds jaunietis ironiskā manierē dzied Latvijas himnu un aizdedzina sarkanbalti sarkano karodziņu.

Nedaudz vairāk nekā minūti garajā ierakstā aculieciniece iemūžinājis mirkli, kā kāda tramvaja gala pieturā pulcējas vairāki jaunieši, no kuriem viens dzied himnas fragmentu un uzdejo, bet, kad viņam lūdz to pārtraukt, jaunietis aizdedzina papīra karodziņu.

Vēlāk karodziņa dedzinātāja video publiskotāja tīmekļa vietnē "YouTube" saņēmusi draudu vēstuli, kurā kāda persona draud ar fizisku izrēķināšanos. Par vēršanos policijā viņa vēl nav izlēmusi, jo šādā situācijā nonākusi pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!