Foto: F64
Drošības policija (DP) pārbaudē atzinusi, ka Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs ("Saskaņas centrs") pilsonību ieguvis likumīgi.

Saeimas deputāts Visvaldis Lācis, pēc kura iesnieguma pārbaude DP par Kravcova pilsonību tika sākta, pastāstīja, ka ir saņēmis atbildi no DP un tajā teikts, ka Kravcovs valodas pārbaudījumus un uzdevumus atrisinājis sekmīgi. Lācis ar drošībnieku vēstuli plāno iepazīstināt savus kolēģus Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijā.

Valodas eksāmenu Kravcovs bija kārtojis Naturalizācijas pārvaldes Valmieras nodaļas Limbažu filiālē. DP gan norādījusi, ka videonovērošanas kameras konkrētajā filiālē ir kopš 2005.gada, kas ir pēc tam, kad Kravcovs nokārtoja valodas eksāmenu.

Jau ziņots, ka DP janvāra sākumā sākusi jaunu pārbaudi par to, vai Saeimas deputāts Kravcovs pilsonību ieguvis likumīgi.

Pērn pirms deputāta Visvalža Lāča iesnieguma tika saņemts kādas personas iesniegums, kurā lūgts pārbaudīt Kravcova pilsonības iegūšanas likumību. DP pārbaudē atzina, ka deputāts pilsonību ieguvis likumīgi. Pēc tam DP saņēma Saeimas deputāta Lāča iesniegumu par Kravcova pilsonības iegūšanas likumību, un saistībā ar jaunatklātiem apstākļiem DP tika veikta jauna pārbaude.

Šī pārbaude bija jāveic tāpēc, ka Lācis iesniegumā norādīja uz riskiem, kas atklājās toreizējās Valmieras Naturalizācijas pārvaldes nodaļā notikušā korupcijas skandāla dēļ.

Deputāts Kravcovs ar valdības lēmumu ir uzņemts Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā 2005.gadā. Kravcovs ir viens no tiem deputātiem, kuriem ir grūtības ar valsts valodas lietošanu. Iepriekšējā darbavietā - Liepājas domē - Kravcovs sarunājās ar tulka palīdzību.

Tikmēr valodas speciālisti iesaka deputātam Kravcovam dot pusgadu latviešu valodas apguvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!