Drošības policija ieinteresējusies par kādas sievietes izteikumiem par ekonomisko krīzi un banku stabilitāti kādā sieviešu interneta forumā. DP aicinājusi sievieti sniegt paskaidrojumus izmeklētājam, ziņo "Teļegraf".
Virtuālās draudzenes kādā forumā apspriedušas ekonomisko situāciju valstī, daloties ar savām uz baumām balstītām pārdomām par to, vai bankas tiks slēgtas un ko iesākt ar uzkrājumiem.

Vēlāk izrādījās, ka viens no foruma moderatoriem ir DP darbinieks, kurš nodevis savu kolēģu izvērtēšanai dažus foruma sarunu fragmentus.

DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa laikrakstam apstiprinājusi, ka policija turpina meklēt cilvēkus, kuri izplatījuši baumas par gaidāmo banku krahu. Viņā arī apstiprinājusi, ka DP ik pa laikam seko līdzi lielākajos interneta forumos notiekošajām sarunām. Tāpat policija saņem sūdzības no lietotājiem par nekorektiem izteikumiem, un pēc vairākām epizodēm tika uzsākti kriminālprocesi un pieņemti tiesas spriedumi.

Par apzinātu baumu izplatīšanu par Latvijas finanšu sistēmas stabilitāti kopš pagājušā gada paredzēta kriminālatbildība. Attiecīgie grozījumi Krimināllikumā pieņemti pēc tam, kad kāds ar īsziņu palīdzību izplatījis baumas par lata devalvāciju, kas atsaucās uz valūtu kursu un izraisīja panīku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!