Foto: LETA

Deputāta Valērija Agešina (SC) iesniegumu, kurā viņš sūdzas par kolēģa Raivja Dzintara (NA) 9.maijam veltītajiem izteikumiem medijos, prokuratūra pārsūtījusi Drošības policijai (DP).

Prokuratūras pārstāve Auga Šēnberga portālam "Delfi" sacīja, ka Agešina iesniegums par deputāta Dzintara izteikumiem pārsūtīts DP. Agešins ir informēts par iesnieguma virzību.

Agešins sūdzējās par 27.februārī publicēto interviju ar Dzintaru, kurā politiķis izteicies sekojoši: "9.maijs ik gadus mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē rusifikācijas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti".

Agešins uzskatīja, ka šādi izteikumi, iespējams, ir vērsts uz nacionālā un etniskā naida izraisīšanu un vērsās prokuratūrā.

Pēc iesnieguma nosūtīšanas prokuratūrai Agešins vērsās arī pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera un DP priekšnieka Jāņa Reinika, norādot, ka pēc viņa iesnieguma ģenerālprokuratūrā interneta vietnē www.tautastribunals.lv publicēti rusofobiski aicinājumi, kā arī viņam izteikti draudi.

Agešins pauda pārliecību, ka publikācijas autori jāsauc pie atbildības un viņiem jāsaņem sods.

Agešins uzsvēra, ka saite uz šo "atklāti rusofobisko publikāciju brīvdienās tikusi nosūtīta uz visu 100 Saeimas deputātu darba e-pasta adresēm, bet atsevišķi personāži gaužām nervozi ir uztvēruši manu vēršanos Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt Raivja Dzintara izteikumus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!