Foto: LETA

Drošības policija izskatīs Nacionālās apvienības (NA) iesniegumu, kurā lūgts izvērtēt Rīgas 40.vidusskolas skolotāja Vladislava Rafaļska izteikumus par to, ka viņš ir nelojāls Latvijas valstij, aģentūrai BNS pastāstīja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Viņa norādīja, ka pašlaik iesniegums ir saņemts un tas tiks izskatīts.

Aģentūras BNS rīcībā esošajā iesniegumā NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aicina Drošības policiju izvērtēt, vai Rafaļska rīcība nav uzskatāma par valsts drošības apdraudējumu, "ņemot vērā arī šīs personas iepriekš paustos izteikumus un veiktās darbības, kas bijušas vērstas uz starpetniskās spriedzes palielināšanu Latvijā".

Drošības policija jau agrāk paudusi viedokli, ka personas subjektīvā attieksme pret valsti, arī negatīva, nevar būt par pamatu krimināltiesiskas izvērtēšanas sākšanai. Rafaļskis Drošības policijai ir zināma persona, viņš jau agrāk bija nonācis Drošības policijas redzeslokā kā krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists.

Rafaļskis pēdējo nedēļu laikā kļuvis populārs, jo radio ēterā sacīja, ka ir nelojāls Latvijas valstij.

"Esmu gatavs godīgi pateikt, ka esmu šai valstij nelojāls. Es šo režīmu vienkārši nicinu. Tas atgrūž arī manus bērnus un rada viņiem daudz problēmu," intervijā radio "Baltcom" iepriekš paziņoja Rafaļskis. NA pārstāvji iepriekš izteicās, ka viņiem nav saprotams, kāpēc uz to nereaģē neviena atbildīgā iestāde un šis skolotājs joprojām strādā izglītības iestādē.

Pēc Rafaļska izteikumiem par Latvijas valsti viņa atbilstību skolotāja amatam vērtēs Izglītības kvalitātes valsts dienesta komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!