Foto: Jūlija Gerasimena
Sekojot citviet pasaulē veiksmīgi strādājošiem paraugiem, arī Latvijā kopš 2012. gada profesionāli medicīnas klauni dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem un atvieglotu mazo pacientu ikdienu, kamēr viņi uzturas slimnīcā. Programmas ietvaros tiek izmantoti dažādi triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas – bailes, vientulību, nomāktību.

Jau ziņots, ka 9. augustā, cienājot Bērnu slimnīcas mazos pacientus ar pankūkām, tika atklāta dakteru klaunu ikgadējā akcija "Smiekli ārstē!". Akcijas laikā sabiedrība tiek aicināta atbalstīt dakteru klaunu darbību un šogad akcija norisinās līdz 25. septembrim. Akcijas elementus – sarkanos degunus - šodien būs iespējams novērot arī portālā "Delfi".

Akcijas "Smiekli ārstē!" mērķis ir vērst uzmanību dakteru klaunu projektam, aicināt ikvienu iesaistīties un atbalstīt. Dakteri klauni Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kā arī reģionālajās slimnīcās visā Latvijā ik dienas atvieglo mazo pacientu atveseļošanos procesu, viņus iepriecinot un uzmundrinot. Šobrīd visā Latvijā darbojas jau 28 klauni.

Portāls "Delfi" jau vairākus gadus ir Dr. Klauna kustības atbalstītāji un draugi, tāpēc aicinām ikvienu iesaistīties akcijā "Smiekli ārstē", paviesojoties DELFI un Dr. Klauna kopējā interneta lapā drklauns.lv.

Atbalstīt projektu var ikviens interesents, šogad ērti to var izdarīt, veicot ziedojumu akcijas ziedojumu kastītēs "Rimi" un "Supernetto" tirdzniecības vietās. Tāpat projektu var atbalstīt, iegādājoties piena dzērienu "Rasēns" ar zemeņu, karameļu vai banānu garšu. Pērkot šos īpašos iepakojumus ar pienu, viens eiro cents no produkta cenas tiek ziedots dakteru klaunu darbam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!