Foto: Shutterstock

Trešdien pulksten 15.58 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Drabešu pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega istaba un sadzīves mantas 12 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa pašu spēkiem evakuējās divi bērni un suns.

Ugunsdzēsēji glābēji evakuēja divus cilvēkus, "Delfi" uzzināja VUGD.

Mājā, kurā izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektora brīdinošo signālu ugunsdzēsēji glābēji nesadzirdēja. Pulksten 17.38 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ceturtdienas rītā pulksten 5.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Lubānas ielu Daugavpilī, kur deg vienstāva koka māja 85 kvadrātmetru platībā. Šobrīd darbs notikuma vietā turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega starpstāvu pārsegums un sadzīves mēbeles, garāža un vieglā automašīna, elektrības stabs, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un atkritumi.

37 gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzušu koku sazāģēšanā un brauktuves atbrīvošanā. Rīgā un Pierīgā tika saņemti 22 izsaukumi, Vidzemē – 11 izsaukumi, Zemgalē – trīs, savukārt Kurzemē tika saņemts viens izsaukums.

Laika posmā no šā gada 18. janvāra pulksten 6.30 līdz 19. janvāra pulksten 6.30, VUGD saņēma 66 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!