Tirdzniecības centrs "Spice" aicina Rīgas domi novērst nelegālo “dragreisu” sacensību rīkošanu stāvlaukumā pie tirdzniecības centra, portālam “Delfi” pastāstīja “Spices” direktore Iveta Lāce.
“Spice” vēstulē domei norāda, ka stāvlaukumu brīvdienu naktīs arvien vairāk sāk izmantot "dragreiss" sacensību cienītāji, kuri savstarpēji mērojas ātruma sacensībās, kā arī ar automašīnām veic dažādus trikus un šovam līdzīgus priekšnesumus.

""Dragreiss" sacensību rīkošana stāvlaukumos, kuros notiek regulāra satiksmes plūsma, apdraud ne tikai autovadītājus, kas vairumā gadījumu atrodas alkohola reibumā, bet arī pārējo satiksmes dalībnieku drošību," norāda Lāce, piebilstot, ka, turklāt, "Spices" stāvlaukums atrodas ļoti tuvu galvenajam ceļam, pa kuru noris auto plūsma no Jūrmalas uz Rīgu.

Lāce paskaidroja, ka stāvlaukuma slēgšana nakts laikā būtu neizdevīga, jo "Citymarket" strādā līdz 24:00, un preču piegāde parasti notiek ārpus darba laika. Tomēr katru reizi pēc šiem pasākumiem "Spicei" nākas ieguldīt daudz darba, kā arī finansiālus līdzekļus stāvlaukuma sakopšanā.

Lai mazinātu autovadītāju vēlmi rīkot "dragreisa" sacensības, "Spices" stāvlaukumā tika pastiprināti izvietoti "guļošie policisti", tomēr azartiskajiem dalībniekiem regulāri izdodas tos sabojāt, tādējādi radot ievērojamus zaudējumus. Tāpat katru reizi dalībnieki atstāj aiz sevis ļoti daudz sasistu stikla pudeļu un citu atkritumu.

“Spice” iesaka atrast visiem pieejamu bezmaksas laukumu, kurā varētu pulcēties "dragreisa" cienītāji, un kurā nenotiek nekāda satiksmes plūsma, piemēram, veco lidlauku pie Rumbulas vai arī "Spilves" lidlauku.

“Spice” skaidro, ka šobrīd oficiāli "dragreisa" sacensības ir atļauts rīkot Biķernieku trasē, kur ir stingras drošības ekipējuma prasības, kā arī noteikta dalības maksa. Tāpēc liela daļa "dragreisa" dalībnieku stāsta, ka oficiālajās sacensībās nevar atļauties piedalīties, un tiek rīkotas neoficiālās sacensības, kurās jebkurš interesents var piedalīties bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!