Foto: PantherMedia/Scanpix
Gada pirmajos astoņos mēnešos ierosināti 1470 maksātnespējas procesi, kas ir par 440 vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada. No visiem ierosinātajiem procesiem 896 ierosināti fiziskām personām, kas, salīdzinot ar 2011.gadu, ir pieaugums par 83,23%, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Savukārt šā gada augustā reģistrēts rekordliels ierosināto maksātnespējas procesu lietu skaits - kopumā ierosināti 244 maksātnespējas procesi, no kuriem 143 – fiziskām personām.

Kopš 2008.gada jūlija, kad tiesa ierosināja pirmo fiziskas personas maksātnespējas lietu, kopumā ierosināta jau 2171 fiziskas personas maksātnespējas lieta, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Kā iepriekš vēstīja aģentūra LETA, Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktors Ervīns Ābele šā gada sākumā pauda pārliecību, ka 2012.gadā noteikti palielināsies fizisko personu maksātnespējas lietu skaits, jo arvien vairāk cilvēku, kas jau iepriekš bijuši maksātnespējīgi, bet iepriekšējo normu, finansiālā sloga un psiholoģiskās barjeras dēļ bija atturējušies no maksātnespējas pieteikšanas, šogad tomēr izlems, ka citas iespējas nav un maksātnespējas pieteikumu iesniegs tiesā.

Fiziskas personas maksātnespējas process ir veids, kā persona, kuru nomāc apjomīgs kredītu slogs, var noteiktā termiņā norēķināties ar kreditoriem, kā arī atjaunot savu maksātspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!