Foto: LETA

Sociālā tīkla "Draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks paziņojis, ka atsauc savu dalību sabiedrības integrācijas kampaņā "Savi cilvēki", kas medijos un interneta vidē izpelnījusies neviennozīmīgu vērtējumu.

Kampaņā sabiedrībā pazīstami cilvēki redzami stereotipiskos ārzemnieku tēlos. Pats Palkavnieks kampaņas materiālos redzams ar tumšu ādas krāsu.

Integrācijas veicināšanas kampaņas atklāšanas dienā - 13.martā - Palkavnieks kritiķiem mikroblogošanas vietnē "Twitter" atbildējis, norādot - ja kaut viens Latvijas "iedzīvotājs ar āfrikāņu asinīm" teiks, ka šī kampaņa ir aizskaroša, tad viņš savu dalību tajā pārtraukšot.

Pirmdien Palkavnieks publicējis ierakstu, norādot, ka ilggadējais Latvijas iedzīvotājs, organizācijas "Afrolat" pārstāvis un kultūras dzīves aktīvists Džordžs Stīls šo reklāmu uzskata par apkaunojošu un pretīgu. Tādēļ "Draugiem.lv" pārstāvis atvainojies un atsaucis dalību kampaņā.


Kā vēstīts, kampaņu īstenojis Sabiedrības integrācijas fonds.

Par kampaņas "Savi cilvēki" vēstnešiem piekritis būt arī mūziķis Igo un olimpiskā medaļniece kamaniņu braucēja Elīza Tīruma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!