Foto: PantherMedia/Scanpix

Administratīvā rajona tiesa 17.oktobrī atteikusies pieņemt izskatīšanai bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas Ilzes Dravenieces pieteikumu, kurā viņa apstrīdējusi atbrīvošanu no amata, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Ilze Cercene.

Dravenieces pieteikums nav pieņemts, jo rīkojums izdots privāto tiesību jomā un tā pārbaude nav pakļauta administratīvajai tiesai. Tiesā portālam "Delfi" paskaidroja, ka Dravniecei būtu jāvēršaas vispārējās jurisdikcijas tiesā.

Dravniece gan 14 dienu laikā par Administratīvā rajona tiesas lēmumu var iesniegt sūdzību Augstākās tiesas Senātā.

Jau ziņots, ka 19.septembrī KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atbrīvoja Dravenieci no amata saistībā ar amata pienākumu nepildīšanu un to nolaidīgu pildīšanu.

Šogad 10.jūnijā pret Dravenieci tika ierosināta disciplinārlieta, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus viņas rīcībā, "sistemātiski un ilglaicīgi nepildot KNAB priekšnieka dotos darba uzdevumus, tādējādi neievērojot amata aprakstā, nodaļas reglamentā, KNAB reglamentā un KNAB biroja likumā un citos normatīvajos aktos noteikto par amata pienākumu izpildi valsts pārvaldē".

Visi disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas locekļi vienbalsīgi esot ierosinājuši Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai piemērot disciplinārsodu.

Pati Draveniece iepriekš apstiprināja, ka "formāli no KNAB priekšnieka neatkarīgā" komisija Streļčenokam bija ieteikusi piemērot divu veidu maksimālos sodus - pazemināšanu amatā vai atbrīvošanu no amata.

Divas disciplinārlietas patlaban Streļčenoks ierosinājis arī pret savu vietnieci Jutu Strīķi. Strīķe jau prognozējusi, ka viņu, visticamāk, sagaida Dravenieces liktenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!