Foto: LETA

Bijusī Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, tagad kompānijas "Latvijas Gāze" valdes padomniece juridiskajos jautājumos Elita Dreimane pirmdien iesniegusi apelāciju pret zvērinātu advokātu Romualdu Vonsoviču par goda un cieņas aizskārumu par vēstulē Ministru prezidentei paustajiem apmelojumiem.

Dreimane pavēstīja, ka apelāciju iesniegusi Zemgales apgabaltiesā par Jelgavas tiesas pagājušā gada lēmumu šajā jomā, kad tā noraidīja viņas prasību.

Dreimane iepriekš uzsvērusi, ka jebkuri apgalvojumi par amatpersonām ir vērtējami nopietni, tādēļ šādus apgalvojumus izteikušai personai ir jāuzņemas atbildība par saviem izteikumiem. Vonsovičs vēstulē premjerministrei rakstījis, ka viņu neapmierinot Dreimanes sistemātiskā un ilgstoši apzinātā rīcība, kas, pēc viņa domām, graujot Latvijas valsts prestižu.

12. jūnijs Dreimanei bija pēdējā darba diena VK direktores amatā.

Jau vēstīts, ka Dreimane atlūgumu iesniedza pati, kad kļuva zināms, ka ģenerālprokurors nemainīs Satversmes aizsardzības biroja lēmumu anulēt viņai speciālo pielaidi valsts noslēpumam. Izskanējis, ka tā atņemta saistībā ar informācijas noplūdināšanu no VK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!