Foto: Publicitātes foto

Valsts kancelejas (VK) direktorei Elitai Dreimanei nav zināms konkrēts iemesls, kādēļ Satversmes aizsardzības birojs (SAB) viņai atteicis pieeju darbam ar valsts noslēpumu, tā pirmdien intervijā LTV raidījumam "Panorāma" norādīja Dreimane.

Uz žurnālistes jautājumu, vai VK direktorei ir skaidrs, kas kļuvis par iemeslu pielaides atteikumam, viņa norādīja: "Nē, man nav skaidrs". Dreimane paskaidroja, ka viņai nav zināms, kas "ir šīs šaubas", kādēļ atteikta pielaide, un norādīja, ka vērsīsies Ģenerālprokuratūrā.

Runājot par iespējamo amatu rotāciju, Dreimane skaidroja, ka šādu iespēju neizskata: "Kategoriski noraidu. Šī iespēja nebūs kompromiss."

Jau vēstīts, ka par pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanu VK direktorei pirmdien medijus informēja Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Premjerministre arī norādīja, ka ir plānots veikt rotāciju, Dreimanei piedāvājot citu amatu. 

Straujuma pastāstīja, ka "virsrakstu" līmenī zina, kāpēc Dreimanei ir anulēta pielaide. Tiesa gan, žurnālistiem iemesls netika atklāts.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pielaide darbam ar valsts noslēpumu atteikta arī trim Saeimas deputātiem, tostarp Veiko Spolītim un Zentai Tretjakai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!